Apple gaat batterij van iPhone 5 vervangen


De batterijduur van de iPhone is al niet om over naar huis te schrijven maar Apple heeft kenbaar een extra probleem gevonden bij een klein deel van de iPhone 5 die het probleem alleen nog maar erger maken. Getroffen gebruikers krijgen een nieuwe batterij.

De batterij van de iPhone staat niet bekend vanwege z'n enorme uithoudingsvermogen. Tot grote frustratie van velen die halverwege de dag al naar de oplader moeten grijpen. Samsung bedacht de term "wallhuggers" voor iPhone-gebruikers en alhoewel flauw is het helaas wel bittere realiteit voor velen. Toch hebben sommige iPhone 5-gebruikers het nóg lastiger dan anderen en ondervinden spontaan een flink kortere batterijduur. Apple is het defect op het spoor en biedt gebruikers kosteloos een vervangende batterij aan.

iFixit iPhone 5 battery replacement
Apple gaat batterijen iPhone 5 vervangen

Het gaat om modellen die tussen november 2012 en januari 2013 verkocht zijn. Op de website van Apple is te controleren of jouw exemplaar daar ook onder valt. Er zijn wel wat voorwaarden verbonden aan het ter reparatie aanbieden van je iPhone 5. Zo mag het scherm niet gebarsten zijn, en ook andere defecten mogen niet zichtbaar zijn. Bovendien moet je de iPhone op de fabrieksinstellingen terugzetten en moet Find My iPhone uitgeschakeld zijn. Blijkbaar mogen we niet weten waar de iPhones gerepareerd worden. Wie trouwens in de tussentijd zelf de batterij heeft laten vervangen kan bij Apple geld terug vragen. Eerder riep Apple ook al een deel van de iPhone 5 terug omdat exemplaren te kampen hadden met een defecte powerknop.

Foto: iFixit.com
Bron: Apple.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel