Microsoft paait webOS-ontwikkelaars met succes

· 1 reactie


Microsoft heeft op het juiste moment het offensief tegen webOS ingezet. Het bedrijf bood gratis telefoons aan ontwikkelaars die overstappen van het door HP achtergelaten webOS, en kreeg meer respons dan gedacht.

Meer dan 500 ontwikkelaars van een webOS-app meldden zich aan voor een overstap naar Windows Phone. Erg verbazingwekkend is dat niet, want de programmeurs kregen een gratis Windows Phone-toestel. Enige vereiste voor deelname aan het overstap-programma was dat ontwikkelaars een applicatie gepubliceerd moesten hebben in de applicatiemarkt van webOS. De chef van het Windows Phone-project, Brandon Watson was overweldigd door de respons. Hij dacht alle mailtjes zelf af te kunnen handelen. Dat bleek te makkelijk gedacht.

Donkere wolken

HP maakte bekend te stoppen met toestellen met webOS. Het doek voor het besturingssysteem is officieel nog niet gevallen, maar kandidaten voor een overname van dit systeem lijken er niet te zijn. Fabrikanten van smartphones geven vooralsnog de voorkeur aan Android en in mindere mate Windows Phone. Met de snelle actie om ontwikkelaars te overtuigen blijkt dat de softwaregigant er alles aan doet om klanten aan zich te binden.

Bron: Wpcentral.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel