Wat we uit Apple’s uitnodiging kunnen afleiden


Apple verstuurde gisteren haar uitnodiging voor de onthulling van de volgende iPhone. Natuurlijk staat er weer een cryptische tekst op en zien mensen de wildste verwijzingen. Maar wat kunnen we daadwerkelijk leren van de nieuwste uitnodiging?

De beste manier om de toekomst te voorspellen is door naar het verleden te kijken. Gelukkig verstuurt Apple ieder jaar een mysterieuze uitnodiging en die kunnen we inmiddels goed verklaren omdat de bijbehorende iPhones inmiddels lang en breed zijn aangekondigd. Zo is dit de aankondiging van 2013 waarin de iPhone 5s en 5c werd aangekondigd.

2013

Apple event 2013

Kleurrijke stipjes die achteraf een duidelijke verwijzing zijn naar de kleurrijke iPhone 5c. Anderen zagen in de gele stipjes de definitieve verwijzing naar een gouden iPhone. Die werd uiteindelijk ook aangekondigd. Maar misschien bedoelde Apple er wel helemaal niets mee en was de kleurrijke uitnodiging wel een hint naar het geheel vernieuwde iOS 7. Opvallend is dat de uitnodiging niets lijkt prijs te geven over de vingerafdrukscanner van de 5s en ook niets over de 64-bits A7-processor.

2012

Apple event 2012

De uitnodiging uit 2012 lijkt nog kariger. Een grote 12, wat een verwijzing is naar 12 september, van waaruit een schaduw van een 5 ontstaat. De 5 is natuurlijk van de iPhone 5 die op dat event werd aangekondigd. Sommigen zagen er een grotere iPhone in omdat de schaduw 5 duidelijk groter wordt. Niemand zag er een verwijzing in naar 4G, terwijl de iPhone 5 daar wel als eerste iPhone over beschikte. Deze functie ging trouwens wel rond in het geruchtencircuit.

2011

Apple event 2011

Voorafgaand aan de lancering van de iPhone 4s moesten we het doen met deze uitnodiging. Velen zagen er de bevestiging in dat Apple met een extra iPhone zou komen. Misschien wel een instapmodel. Deze kwam er niet. Het woordje "talk" zou een verwijzing zijn naar de digitale assistent die later inderdaad als Siri werd aangekondigd. Het Maps-icoontje is trouwens niet een verwijzing naar het eigen Apple Maps. Apple zou Google Maps pas een jaar later vervangen door een eigen brouwsel.

2014

Apple event 2014

En dan de uitnodiging van dit jaar. We zijn er vrij zeker van dat Apple de iPhone 6 aan zal kondigen met een nog groter 4,7 inch scherm. Sommige mensen zien in de de schaduw op de uitnodiging een zonnewijzer wat dan een verwijzing is naar de iWatch. Anderen wijzen erop dat een 9 omgekeerd een 6 is en dat zou een verwijzing naar de iPhone 6 zijn. Waar iedereen het echter over eens lijkt is dat deze uitnodiging meer dan andere jaren hint op een "one more thing". Iets waar Apple al tijden niet meer aan gedaan heeft. We zijn benieuwd en wachten rustig af.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel