BlackBerry laat meer van nieuw OS zien

· 1 reactie


Op het ontwikkelingsblog van BlackBerry toont fabrikant RIM screenshots van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 6. De eerste telefoon met het nieuwe OS wordt zeer waarschijnlijk op 3 augustus gepresenteerd.

BlackBerry gaat de strijd met Apple, Android en Microsoft aan met een verbeterd homescreen, dat een aantal opties heeft die we van Android en iPhone kennen. Zo kun je zelf allerlei acties als snelkoppeling op het thuisscherm toevoegen, en heeft BlackBerry 6 een globale zoekfunctie, waardoor je via één zoekvenster zowel je telefoon als het internet kun doorzoeken.

Indeling homescreen

De ontwikkelaars van het nieuwe systeem hebben gekozen voor een homescreen dat is verdeeld in vijf sub-schermen: frequent, favoriet, media, downloads en all. Het huidige homescreen op de BlackBerry komt overeen met deze laatste categorie. Onder frequent vind je een automatische gegenereerde lijst van de meest gebruikte acties, de favorieten kun je zelf instellen. Media en downloads spreken voor zich.

Bb os 6 1

Daarnaast heeft RIM twee nieuwe opties in het scherm gebouwd, die het bedrijf zelf 'quick access areas' noemt. Via de eerste van deze opties kom je snel bij de netwerkinstellingen en de wekker. De tweede 'quick access area' geeft toegang tot een overzicht van je berichten, oproepen en agenda.

Bb os 6 2

Video van browser verwijderd

Vorige week lekte een filmpje uit waarin de browser van het nieuwe besturingssysteem te zien is op een nieuwe smartphone, de Bold 9800 Slider. Dat filmpje is inmiddels van internet verwijderd. RIM wil alle informatie over de 9800 kennelijk zolang mogelijk geheim houden.

Bold 9800 op 3 augustus?

Het ziet er nu naar uit dat op 3 augustus een einde komt aan de geheimzinnigheid. RIM stuurde onlangs uitnodigingen voor een bijeenkomst die op die dag plaatsvindt naar de Amerikaanse pers. Waarschijnlijk worden dan zowel het nieuwe besturingssysteem en de BlackBerry Bold 9800 aan de wereld voorgesteld.

Bron: Blogs.blackberry.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel