Huawei verkocht eerste helft van 2014 maar liefst 62% meer telefoons


Je zou rustig kunnen stellen dat Huawei een uitstekende eerste helft achter de rug heeft. Zo wist het maar liefst 62% meer telefoons te verkopen. Een stijging waar Samsung en Apple jaloers op zouden zijn.

Uiteindelijk gaat het om totalen en dan verkocht Huawei in totaal 34,3 miljoen smartphones. Het gunstige hiervan is dat Huawei vooral meer duurdere telefoons verkocht. Daar zit doorgaans een grotere marge op. Uiteindelijk heeft Huawei zichzelf tot doel gesteld om 80 miljoen telefoon te verkopen in 2014, er is dus nog wel een flinke weg te gaan.

Huawei phone
Steeds meer mensen kopen een Huawei-telefoon

De meeste groei kwam uit het Midden Oosten, Afrika en Latijns Amerika. De eerste twee markten deden het vorig kwartaal maar liefst 275% beter dan dezelfde periode vorig jaar terwijl Latijn Amerika een stijging van liefst 550% liet zien. Sowieso beleefde Huawei een uitstekend 2e kwartaal met een stijging van 85% in de smartphone-verkopen. Huawei is met een marktaandeel van 4,7% na Samsung (30,8) en Apple (15,2) de grootste fabrikant van mobiele telefoons wereldwijd.

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel