Microsoft stopt niet alleen met Android, S40 en Asha, ook protypes zijn gecancelled


Samen met de ontslagronde kondigde Microsoft ook aan dat het er slecht uitziet voor het Android-avontuur van Nokia. Nieuwe modellen zullen Windows Phone draaien. Daarmee lijkt het ook einde oefening voor Asha en S40. Ook prototype McLaren komt nooit uit.

Microsoft ziet in tegenstelling tot Nokia geen heil in telefoons die iets anders dan Windows Phone draaien. Hiermee lijkt het einde in zicht van goedkopere S40 en Asha-telefoons van het merk. Fabrikanten van dumb- en featurephones lachen zich intussen rot en zijn blij dat ze van concurrent Nokia af zijn. Intussen lijkt het mes ook in duurdere high-end modellen te zijn gezet. De ontwikkeling van prototype McLaren zou zijn stop gezet.

Nokia Asha
De kleine kleurrijke Asha's zijn vooral in India mateloos populair

De McLaren zou een nieuw topmodel van Nokia moeten worden dat onder andere gebruik zou maken van een nieuwe manier van bedienen. Deze 3D Touch interface zou met handgebaren werken. Microsoft zou wel een ander high-end model uit willen brengen. Welke is nog onbekend. De McLaren zou in november uitkomen maar dat komt nu dus te vervallen. Samen met de massaontslagen kunnen we voor Nokia inmiddels wel stellen dat de Microsoft-overname één van de grootste vergissingen ooit is geweest.

Bron: @tomwarren


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel