Nieuwe robuuste Samsung in de maak


Er zijn niet veel toestellen die stof- en spatwaterdicht zijn. En al helemaal niet als ze ook nog eens tegen een stootje moeten kunnen. Samsung wil deze markt bedienen met de GT-B2700; een robuuste no-nonsense telefoon.

Het meest opvallend is misschien nog wel de naam. Samsung toestellen kregen altijd de serie SGH mee, maar daar wil Samsung blijkbaar één extra aan toevoegen met de introductie van de GT serie.

Hoe dan ook de GT-B2700 moet een nog robuustere variant zijn de van de al verkrijgbare SGH-M110. Die overigens al tegen heel wat omstandigheden bestand was. De B2700 is volgens Samsung gecertificeerd volgens de IP standaard waar het de waarde 54 ontving (1mm dust protected & splashing water resistant). De maximaal te behalen score is overigens 68. Best netjes dus.

Nieuwe robuuste Samsung in de maak
Samsung BT-B2700; robuust en degelijk

Specificaties zijn redelijk eenvoudig. Zo is de B2700 een quadband telefoon met een TFT beeldscherm met een QCIF resolutie van 176 x 220 pixels. 30 MB aan intern geheugen wat tevens uit te breiden is tot 4 GB dankzij MicroSD geheugenkaarten. De B2700 beschikt over een ingebouwd kompas en hoogtemeter. Ook voor de avonturiers handig dus.

Verwachting is dat de B2700 aan het einde van de zomer aangekondigd zal worden tegen een prijs van rond de 210 euro.

Bron: Idnes.cz



Praat mee over dit artikel