LG brengt G4s uit met 5,2 inch scherm en “laser camera”


We hadden al de G4 en de flink goedkopere G4c en nu kondigt LG ook de G4s aan. Het toestel zit qua prijs daar precies tussenin en krijgt een 5,2 inch scherm mee met een camera die grotendeels gebaseerd is op dezelfde techniek als in de G4.

Om nog wat verder op de camera van de G4s in te gaan; de beschikt over dezelfde kleurenspectrum-sensor en ook de laser autofocus ontbreekt niet. Wel is de resolutie omlaag geschroefd naar 8 megapixel. Ook de selfiecamera ondergaat dat lot al zit die met 5 megapixel nog steeds aan de keurige kant.

LG G4s uitvoeringen
De LG G4s in al haar uitvoeringen

De LG G4s krijgt verder een royaal 5,2 inch Full HD-scherm mee. LG gebruikt de IPS-techniek wat hem ook buitenshuis prima af te lezen maakt. De toegepaste processor is afkomstig van Qualcomm en is een octacore Snapdragon 615 op 1,5 GHz. Deze chip ondersteunt 4G-internet wat onderweg snel downloaden mogelijk maakt. Er zijn ook minder leuke kanten, zo is de batterijcapaciteit met 2.300 mAh niet echt heel hoog en ook het 8 GB geheugen is wat aan de krappe kant. Gelukkig valt dat altijd nog uit te breiden met een los geheugenkaartje. Een ander bezwaarpuntje lijkt de prijs te gaan worden. LG maakt er in haar persbericht geen melding van maar volgens berichten komt die uit op een stevige 400 euro. Voor dat bedrag kun je ook voor de jaar oude G3 gaan, bespaar je ook nog eens 100 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel