Microsoft bezig met smartphone-batterij die hele week mee gaat

· 1 reactie


De markt van mobiele telefoons staat bekend vanwege haar onhoudbare drift naar innovatie. Telefoons van een week geleden zijn nu alweer hopeloos achterhaald. Vreemd dat batterijen nog steeds maar een dag mee gaan. Dat vindt Microsoft ook.

Op zich moeten we niet al teveel kritiek leveren op de batterijfabrikanten. De batterijen zijn er wel degelijk op vooruit gegaan. Niet alleen qua capaciteit maar ook qua performance. Ze weten steeds vaker dat laatste beetje uit de batterij te persen. Reden waarom telefoons dan nog steeds maar een dag meegaan heeft te maken met de almaar groter wordende schermen en de toevoeging van nieuwe energieslurpende onderdelen.

Microsoft sign
Slimme jongens daar bij Microsoft

Bij Microsoft denken ze nu een oplossing gevonden te hebben om de batterij toch langer dan die gewraakte dag mee te laten gaan. Eén mogelijkheid is om twee aparte batterijen te gebruiken in plaats van één. Sommige taken vereisen een hogere output dan taken die in de stand-by draaien. Ook zou software voor de nodige optimalisatie kunnen zorgen. Taken die op de achtergrond draaien en toch veel energie vragen kunnen dan bijvoorbeeld gepauzeerd worden. Al dit soort ideeën zouden uiteindelijk tot een smartphone kunnen leiden die in plaats van een dag een hele week meegaat. De kans dat de Lumia 930 de eerste is is alleen erg klein. Het zou Windows Phones wel een enorm voordeel opleveren.

Bron: Technology Review


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel