“Samsung komt dit jaar met nog meer Tizen-telefoons”


Samsung heeft al lange tijd een voorliefde voor het besturingssysteem Tizen. Het heeft er enorm veel tijd en aandacht aan besteed en het lijkt niet van plan daar niets mee te doen. Na diverse horloges en een enkele telefoon komen er nu meer telefoons.

Samsung heeft een goede reden om in te zetten op Tizen; het wil niet 100% afhankelijk zijn van Google's Android. Dat heeft nu een gigantisch marktaandeel en Samsung ziet dat als een dreiging. Als Google iets besluit wat tegen de zin is van Samsung dan heeft het zich daar maar bij neer te leggen. Die afhankelijk zorgt dat Samsung op zoek is naar een tweede platform. En aangezien Microsoft niet echt levert met Windows Phone probeert Samsung het maar zelf.

Samsung Z1 overview
Naast de Samsung Z1 binnenkort dus meerdere Tizen-telefoons?

Volgens een bron bij Reuters moeten we naast nieuwe smartwatches denken aan een opvolger voor de Samsung Z1. Dat Tizen-toestel is voorlopig alleen in India en omringende landen verkrijgbaar en geldt als de eerste verkrijgbare Tizen-telefoon. Samsung verkocht er inmiddels een miljoen exemplaren van. Meerdere Tizen-telefoons worden nog dit jaar verwacht, mogelijk één met een groter 5 inch scherm. Eind juli vindt er een Tizen ontwikkelaars-conferentie plaats, mogelijk horen we dan meer.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel