Cortana uit Windows Phone had bijna ‘Alyx’ geheten


Het had weinig gescheeld of Microsoft had de spraakgestuurde assistent uit Windows Phone 'Alyx' genoemd. Eerder werd al bekend dat Cortana een projectnaam was en mogelijk uiteindelijk vervangen zou worden. Gelukkig is dat dus niet gebeurd.

Sterker nog, toen bekend werd dat Microsoft aan een spraakgestuurde assistent werkte die gebaseerd was op het Halo-karakter Cortana begonnen enthousiaste fans een petitie om die naam ook voor het uiteindelijke product aan te nemen. Microsoft luistert blijkbaar goed naar z'n gebruikers en nam de naam over. Iets waarvoor Microsoft nu erg dankbaar is zo blijkt uit de tweet van Marcus Ash.

Marcus Ash tweet

Microsoft zou trouwens op korte termijn willen beginnen met de uitrol van Cortana buiten de VS. Het Verenigd Koninkrijk en China zouden snel over Cortana kunnen beschikken. Microsoft heeft zich gerealiseerd dat het grootste deel van haar klanten buiten de VS zit en daarom haast maken met de uitrol van Cortana. Eerdere geruchten dat Microsoft Cortana ook op iOS en Android werden snel ontkracht. Je zult dus je heil moeten zoeken in Windows Phone zoals de binnenkort verkrijgbare Lumia 930.

Bron: @marcusash


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel