Licentie Windows RT maakt Windows-tablets flink duurder


Microsoft heeft zich tot doel gesteld om 10 inch WoA (Windows on ARM) tablets tussen de 300 en 350 dollar te laten kosten om te concurreren met de iPad en goedkope Android-tablets. De Windows-licentiekosten lijken echter roet in het eten te gooien.

Waar Android gratis beschikbaar is voor tabletfabrikanten kost een Windows RT-licentie tussen de 90 en 100 dollar. De kostenbesparing zal dus voornamelijk op onderdelen moeten plaatsvinden, iets waar fabrikanten nu voor waarschuwen. Natuurlijk heeft Google het voordeel dat het meedeelt in de opbrengsten van aankopen in de Play Market, iets waar Microsoft vooralsnog niet van profiteert.

Windows 8 tablet

Het zou daarom heel goed mogelijk zijn dat de eerste Windows 8-tablets erg goedkoop aanvoelen en van minder high-tech componenten gebruikmaken om maar aan de prijsdoelstelling te kunnen voldoen. Wie een 7 inch Windows-tablet wil maken moet zelfs uitkomen op 150 tot 200 dollar. Trek daar de licentiekosten vanaf en daar blijft tussen de 50 en 100 dollar over om een tablet van te maken. Een lastige opgave.

Bron: Digitimes.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel