“Samsung Galaxy S6 en S6 edge krijgen RAW-ondersteuning met Android 5.1”


De Samsung Galaxy S6 en S6 edge krijgen flink betere cameramogelijkheden met de Android 5.1 update. Zo luidt althans het gerucht. Eén daarvan is RAW-ondersteuning maar ook diverse handmatige instellingen zoals sluitertijd.

Nu kent de Samsung Galaxy S6 en S6 edge ook al een "professionele cameramodus" maar daar zijn alleen witbalans, ISO en contrast in te stellen. Doordat Samsung de volledige Google Camera API wil implementeren komt daar straks ook de sluitertijd bij. Hiermee zijn allerlei creatieve mogelijkheden mogelijk. Bovendien kunnen foto's straks in het RAW-formaat opgeslagen worden.

Samsung Galaxy S6 camera mode
Straks nog meer mogelijkheden

Dankzij dit bestandsformaat is het mogelijk om achteraf foto's makkelijker en beter te kunnen bewerken. Het is daarom ook het meest gebruikte formaat voor (professioneel) fotografen. Hiermee komt de S6 en S6 edge qua mogelijkheden dichterbij telefoons zoals de LG G4. Dat vlaggenschip kreeg diverse high-end camerafuncties die vooral bij (semi) professioneel fotografen in de smaak zal vallen. Wanneer Samsung de Android 5.1.1-update hoopt uit te rollen is nog onbekend. Mogelijk duurt dat nog wel even.

Bron: SamMobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel