Bevestiging over Android-opvolger


Nu over precies een week het Google I/O-event weer plaatsvind verwachten wij op het gebied van Android enige duidelijkheid. Waaronder niet geheel onbelangrijk de naam van de gedoodverfde opvolger van Gingerbread.

De namen 'Ice Cream' en 'Ice Cream Sandwich' gingen al rond maar om dat een mens nooit genoeg bevestiging kan krijgen doet Google zelf ook een duit in het zakje. Op een forum sluit een Google-medewerker een open bug af met de mededeling dat deze in Android Ice Cream Sandwich zal worden opgelost.

Android Ice Cream Sandwich

Ice Cream Sandwich zal waarschijnlijk voornamelijk bestemd zijn voor telefoons en krijgt daarom hoogstwaarschijnlijk versienummer 2.4 mee. Volgens de geruchten krijgt het elementen van Honeycomb mee gecombineerd met de nodige Gingerbread-elementen.

Traditie

Deze naam past geheel in de traditie dat Google voor wat betreft naamgeving van Android er op na houdt. Telkens een lekkernij waarvan de eerste letter oploopt in het alfabet. Het rijtje luidt Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb waarmee we zijn uitgekomen bij de 'I'. De I dus van Ice Cream Sandwich.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel