Microsoft koopt Skype


Skype, één van de grootste VoIP-aanbieders ter wereld, wordt overgenomen door softwarereus Microsoft. De aankoop kost ongeveer 8,5 miljard dollar. Microsoft wint daarmee de strijd van Google en Facebook.

Skype was eerder eigendom van een internetgigant eBay. eBay kocht het bedrijf in 2005, maar deed de meerderheid van de aandelen in Skype van de hand in 2009, hoewel het een minderheidsbelang hield. Skype is beschikbaar als client voor meerdere besturingssystemen, waaronder apps voor de mobiele platformen Android en iOS. De verwachting is dat Skype verregaand in Windows Phone zal worden geïntegreerd nu Microsoft het bedrijf gekocht heeft.

Google en Facebook

Geruchten dat Skype in de belangstelling van kopers stond, gingen al langer. De naam van Microsoft werd daarbij wel genoemd, maar het leek er aanvankelijk op dat de Google en Facebook samen de strijd aangingen om Skype over te nemen. De zoekgigant en het grootste sociale netwerk ter wereld vissen echter achter het net, en zien Microsoft met Skype aan de haal gaan.

Bron: Wmpoweruser.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel