Nokia lanceert verbeterde internetbrowser voor Series 40-telefoons


Loop je rond met een Nokia-telefoon met Series 40? Goed nieuws, want Nokia heeft een behoorlijke update voor je browser. Niet alleen verbruikt deze tot 90% minder data, webpagina's worden ook nog eens sneller geladen.

Volgens Nokia laadt de nieuwe browser pagina's maar liefst 3 maal sneller dan voorheen. De browser lijkt daarom veel op Opera Mini waar dergelijke functies ook standaard zijn. Bovendien heeft Nokia een Download Manager ingebouwd. Hier kun je onder andere aangeven of je afbeelding in de hoogste resolutie wilt binnenhalen of dat het ook wat minder mag. Ook heb je hier inzage in hoeveel data je verstookt hebt. Handig om binnen je bundel te blijven.

Nokia Browser versie 2

Daarnaast is de gebruikersinterface sterk onder handen genomen en lijkt daarmee meer op een desktop app. Nokia heeft rekening gehouden met telefoon met en telefoon zonder touchscreen. Het maakt voor de werking niet uit. Gebruikers die versie 1 van Nokia Browser al hadden krijgen de nieuwste versie als update op hun telefoon binnen. Nieuwe gebruikers met een Series 40 telefoon waaronder de Asha 302 en X2-02 kunnen terecht in de Nokia Store.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel