"Nieuwste lichting iPad 2 voorzien van 32nm processor"


Apple is voor de iPad 2 en de Apple TV overgestapt naar processors die zijn gemaakt op 32nm. De transistors waaruit de chips bestaan zijn dan kleiner, waardoor dezelfde processor kleiner en energiezuiniger is.

Opvallend is dat de nieuwe techniek niet gebruikt wordt in de nieuwe iPad, maar wel in de iPad 2, die als goedkoper alternatief wordt aangeboden, zo ontdekten technici die de tablet van Apple openschroefden. Daarnaast is de nieuwe Apple TV voorzien van een 32 nm processor. Die bestaat uit twee cores, waarvan één is uitgeschakeld. Mogelijk is dit dezelfde processor als de iPad 2, en worden hiervoor processors gebruikt waarvan één van beide cores niet goed functioneert.

Twee keer een iPad 2, maar met verschillende chips. De nieuwe is duidelijk kleiner
Twee keer een iPad 2, maar met verschillende chips. De nieuwe is duidelijk kleiner

De chips zijn gemaakt door Samsung, en vormen mogelijk de opmaat naar de processor voor de nieuwe iPhone. De processors in de iPad 2 en Apple TV kunnen dan gezien worden als een experiment in kleinere volumes, aangezien Apple op dit moment waarschijnlijk meer nieuwe iPad’s verkoopt, die van de beproefde 45nm-techniek gebruik maken.

Bron: Chipworks.comPraat mee over dit artikel