"Intel komt met kant-en-klaar tabletplan voor fabrikanten"


Intel loopt achter op het gebied van verkoop van mobiele processors. Dat schreven we al vaker, en veranderde sindsdien nauwelijks. Intel heeft volgens geruchten nu een nieuw plan om de tabletmarkt te veroveren.

Nu de marges op de PC-markt steeds verder dalen, is het voor Intel noodzakelijk om ook met tablets en smartphones te komen. Om dat te bewerkstelligen komt Intel met het PRC Plus plan: een kant-en-klaar tablet plan voor fabrikanten. Gebaseerd op dit platform kunnen fabrikanten een tablet ontwikkelen. Onderdeel daarvan is Android 3.0 Honeycomb. De processor die Intel meelevert is geoptimaliseerd voor het OS van Google.

Om verkopers over te halen om meer Intel-tablets te verkopen, komt het bedrijf met een subsidie. Voor iedere verkochte tablet krijgt de verkoper volgens geruchten 10 dollar. Het is duidelijk dat Intel er alles aan doet om een positie op de markt te veroveren. Opvallend is dat het bedrijf niet kiest voor het eigen OS MeeGo, dat samen met Nokia ontwikkeld wordt, maar een deal heeft gesloten om het meer populaire Android te implementeren.

Bron: TabletNews



Praat mee over dit artikel