Nokia krijgt eigen applicatiemarkt in Windows Phone

· 2 reacties


Als onderdeel van de deal tussen Nokia en Microsoft, krijgt Nokia een eigen applicatiemarkt voor Windows Phone, waarin ontwikkelaars ook apps voor Symbian kunnen plaatsen, bleek bij de definitieve bezegeling van de deal tussen Nokia en Microsoft

Ontwikkelaars die nu apps voor Nokia maken, kunnen gratis Windows Phone-ontwikkelaar worden. Nokia lijkt daarmee een belangrijke slag in de onderhandelingen met Microsoft te hebben geslagen. Met een eigen applicatiemarkt voor Nokia staat Microsoft toe dat er fragmentatie op het mobiele ecosysteem ontstaat.

Miljarden

Zoals eerder al uitlekte, ontvangt Nokia een forse som geld. Het bedrijf maakt niet precies bekend hoeveel dollars er naar Finland komen, maar laat wel weten dat het om miljarden gaat. In ruil daarvoor betaalt Nokia aan Microsoft de gebruikelijke licentiekosten voor Windows Phone.

Nokia brengt de technologie van dochterbedrijf Navteq in in de deal. Het bedrijf brengt kaarten, navigatie en locatie-gebaseerde dienst naar het OS van Microsoft. Door de navigatiediensten van Nokia te combineren met de advertentiedienst van Microsoft, hopen de Finnen een nieuwe geldbron aan te boren.

Bing

De hele productlijn van Nokia wordt als onderdeel van de deal uitgerust met Bing, de zoekmachine van Microsoft. Het gaat dan niet alleen om de Windows Phone-toestellen, maar ook om smartphone met Symbian, die onder de Windows Phone -topmodellen gepositioneerd zullen worden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel