Mysterieus Nokia-event belooft Symbian-nieuws

· 5 reacties


Nu Nokia heeft besloten in zee te gaan met Microsoft, zijn we bijna vergeten dat Symbian nog steeds ontwikkeld wordt. Dit gedateerde besturingssysteem krijgt binnenkort een poetsbeurt.

Hoewel het nog niet helemaal bekend is wat Nokia precies van plan is op 12 april, de datum die in een persaankondiging genoemd wordt, lijkt het erop dat we een nieuw uiterlijk voor Symbian kunnen verwachten. Deze verbeteringen moeten het besturingssysteem iets verder in de richting van Android en iOS stuwen.

Att00001

Nieuwe toestellen

Nokia laat in het communiqué niet weten waar de bijeenkomst is, maar gezien de vermelding van een tijd in de Centraal Europese tijdzone, is het aannemelijk dat dit ergens in Europa, mogelijk in Finland, zal zijn. Mogelijk komt Nokia behalve een update voor Symbian ook met nieuwe toestellen. Zoals we al schreven gaan er geruchten dat het bedrijf met veertig nieuwe toestellen wil komen, waarvan een aanmerkelijk deel op Symbian draait.

De verbeteringen die doorgevoerd worden in de laatste editie van Symbian^3, zouden oorspronkelijk onderdeel zijn van een geheel nieuwe versie van het OS. In een lange serie veranderingen in de organisatie van het besturingssysteem die in 2010 werden doorgevoerd sneuvelde deze versie, en werd besloten de huidige editie langzamerhand te updaten.



Praat mee over dit artikel