Google gaat Android nog beter beveiligen


Google heeft een nieuwe manier gevonden om Android-apparaten beter te beveiligen. Naast de huidige optie om tijdens het installeren apps te verifiëren gaat Google ook daarna apps in gaten houden. Zo moeten mogelijk schadelijke apps geen kans krijgen.

Zoals gezegd controleert Google al apps voordat ze geïnstalleerd worden op schadelijk gedrag. Dit is handig voor wanneer je buiten de Play Store om toepassingen installeert. Maar zelfs al doe je dat niet dan kan een app altijd nog later kwalijke bedoelingen hebben. De kans erop is klein, zo zegt ook Google in een blogpost. Vorig jaar werd bij 0,18% van alle 4 miljard app-installaties gewaarschuwd voor mogelijk schadelijk gedrag.

Verify apps

Google meldt dan ook dat de kans erg klein is dat een schadelijke app je telefoon bereikt. Toch kun je niet zeker genoeg zijn, vooral als het gaat om je mobiele telefoon die doorgaans van allerlei privacy-gevoelige informatie voorzien is. De nieuwe functie maakt onderdeel van Android 2.3 en hoger en lijkt direct geldig te zijn voor gebruikers.

Bron: Android


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel