LG kondigt G4 aan met Quantum-scherm en lederen achterkant


LG heeft zoals verwacht de G4 aangekondigd. Het toestel zal het vlaggenschip van 2015 worden en is voornamelijk gericht op de uitstekende camera-eigenschappen. LG brengt de G4 uit met een speciale uitvoering met een achterkant van leer.

LG bestede tijdens haar G4-keynote opvallend veel aandacht aan de camera. Daar valt dan ook het nodige over te vertellen. De sensor is 40% groter geworden en de lens laat 80% meer licht door. Bovendien combineert de LG G4 zichtbaar licht met infrarood waardoor er nog realistischer kleuren ontstaan. De optische beeldstabilisatie is verbeterd en de laser autofocus is sneller. Hierdoor moet de G4 volgens LG qua beeldkwaliteit in de buurt komen van dure DSLR.

LG G4 overview

En terwijl het scherm op een formaat van 5,5 inch en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels blijft is er wel wat vernieuwing. LG past nu een IPS Quantum-display toe (niet te verwarren met Quantum Dots). Hierdoor gaat de kleurengamma omhoog met 20% en het contrast met 50%. Betere kleuren dus en het scherm is volgens LG buitenshuis nog steeds prima afleesbaar. Dan was er ook nog speciale aandacht aan de nieuwe interface; UX 4.0. LG gebruikt Android 5.1 als basis en gebruikt hier bovenop haar eigen schil. Nieuw hierin is 'Smart Bulletin' waar je een overzicht krijgt van al je notificaties en widgets. En twee keer snel op de volumetoets drukken en je maakt een foto. Die volumeknoppen zitten ook bij de G4 aan de achterkant.

LG G4 in Nederland

Verwacht de LG G4 in verschillende uitvoeringen vanaf mei in de winkel. Prijzen beginnen bij 649 euro. Wil je de zwart, roos of bruin lederen achterkant dan moet je daar 50 euro bij optellen. Hiermee is de G4 ruim 100 euro duurder dan de G3 toen die werd aangekondigd. Ondanks dat is het toestel nog wel goedkoper dan bijvoorbeeld de Galaxy S6, de iPhone 6 en de HTC One M9.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel