“Google wil eigen smartphone en tablet ontwikkelen”

· 1 reactie


Business Insider beweert dat Google plannen heeft om Apple achterna te gaan, en naast software-leverancier ook hardware-maker wil worden. Het bedrijf wil de ontwikkeling volledig in eigen huis doen.

Google is via dochterbedrijf Motorola Mobility in feite al hardware-maker. De aanschaf van Motorola had vooral te maken met patenten. Eerdere geruchten wilden daarom dat de zoekgigant de hardware-divisie weer zou willen verkopen. Het verhaal van Business Insider staat daar lijnrecht tegenover. Volgens de website wil Google de ontwikkeling van toestellen helemaal in eigen huis willen halen.

Maakt de Google-top plannen voor eigen hardware?
Maakt de Google-top plannen voor eigen hardware?

Mocht Google deze stap inderdaad zetten, dan zal dat tegen het zere been zijn van Samsung en HTC, en andere partners die op dit moment toestellen met Android op de markt brengen. Google gaat dan concurreren met z’n eigen zakenpartners. Een hachelijke onderneming. Desondanks zou het merk een eigen smartphone en tablet willen werken. Google denkt dat die stap noodzakelijk is om de concurrentie met Apple aan te kunnen.

Bron: Businessinsider.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel