Van 32 GB-uitvoering Samsung Galaxy S6 en S6 edge blijft 23 GB over

· 3 reacties


Nu Samsung de mogelijkheid om het plaatsen van geheugenkaartjes achterwege heeft gelaten is het interessant om te kijken hoeveel geheugen er overblijft bij de S6 en S6 edge. Het antwoord is misschien een reden om toch voor de 64 GB-versie te gaan.

Van de 32 GB aan vrije ruimte op de S6 en S6 edge blijft namelijk 23 GB over voor eigen gebruik. De rest wordt gebruikt voor het besturingssysteem en overige systeembestanden. Een kleine 30% is dus onbruikbaar. Een probleem wat overigens niet uniek is voor de Galaxy S6 en S6 edge, ook andere toestellen met vast geheugen zoals de iPhone kampen daarmee. Zo blijft van de 8 GB uitvoering van de iPhone 5c bijvoorbeeld slechts 4,9 GB over.

Samsung Galaxy S6 edge storage
Geheugen op de S6 edge

Voor mensen die veel ruimte nodig hebben voor muziek, foto's, video's en andere bestanden is het misschien raadzaam om voor een ruimere geheugenuitvoering te kiezen. Van de 64 GB versie blijft bijvoorbeeld 55 GB over en de 128 GB variant heeft 119 GB aan vrije ruimte over. Goed om te weten is dat ditzelfde 'probleem' geldt voor de HTC One M9. Die is alleen verkrijgbaar in een 32 GB uitvoering waarvan ook 23 GB overblijft voor de gebruiker. Overigens kun je hier het geheugen nog wel uitbreiden met apart te plaatsen geheugenkaartjes. De Samsung Galaxy S6 en S6 edge liggen vanaf 10 april in de winkel. Je hebt dus nog voldoende tijd om te bepalen welke geheugenuitvoering je wilt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel