Microsoft beschuldigt Apple van bewust traag maken oude toestellen

· 1 reactie


Apple maakt oudere toestellen bewust traag met nieuwe iOS-versies. Klanten worden zo gedwongen een nieuw toestel te nemen. Dat heeft Windows Phone-topman Terry Myerson gezegd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Myerson deed de uitspraak naar aanleiding van een vraag over een eventuele update van Windows Phone 7-toestellen naar Windows Phone 8, de veronderstelde nieuwe versie van het mobiele OS van Microsoft die naar verluid in de tweede helft van dit jaar op de markt komt. Hij gaf echter geen antwoord over zijn eigen mobiele OS, maar kwam met kritiek op Android en iOS.

Myerson

Voor Android zouden te weinig updates door fabrikanten worden doorgevoerd, waardoor sommige toestellen zo lek als een mandje zijn. Myerson beschuldigt Apple van een andere strategie: het bedrijf zou oude toestellen, zoals de iPhone 3G S, bewust traag maken met een update.

De reactie van Myerson klinkt wat overtrokken. Hoewel wij geen inzicht hebben in de interne overwegingen van Apple, lijken oudere toestellen in de praktijk nog prima te werken met iOS 5. Tegelijkertijd is niet te voorkomen dat software die gemaakt is voor snellere hardware op oudere toestellen geen topprestaties levert.

Bron: Sfgate.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel