Microsoft houdt aantallen Windows Phone Store kunstmatig hoog


Microsoft heeft zich tot doel gesteld om eind 2014 de zogenaamde app-gap te dichten. Windows Phone moet net zoveel én kwalitatieve apps krijgen als Apple's App Store en Google's Play Store. Niets mag dit in de weg staan zo leerde NieuweMobiel.NL.

Apple heeft de App Store, Google de Play Store en Microsoft de Windows Phone Store. En als derde platform is het Microsoft er alles aan gelegen het verschil te minimaliseren. Vooral omdat dit de keuze voor een Windows Phone kan beïnvloeden. Maar Microsoft lijkt nagenoeg geen apps te verwijderen uit de Windows Phone Store zo ontdekte NieuweMobiel.NL.

Windows Phone Store

Om opgenomen te worden in de Windows Phone Store, net zoals in Apple's App Store en Google's Play Store moet je je registeren als ontwikkelaar en betaal je jaarlijks een bedrag. Je krijgt dan het recht om apps en updates te publiceren in de online winkel. Vernieuw je je account niet dan halen Apple en Google je app offline. Microsoft doet dat echter niet, zij laten de app zonder te betalen in de store staan. Vreemd genoeg is het ook niet mogelijk je app offline te halen, pas wanneer je weer betaalt is dat mogelijk. Het lijkt er sterk op dat Microsoft het zich niet kan veroorloven om apps te verwijderen uit de Store.

Vertekend

Microsoft meldde eind februari dat in de Windows Phone Store in totaal 245.000 apps zijn opgenomen. Apple's App Store en Google Play kennen er meer dan een miljoen. Nu gaat het natuurlijk om kwalitatieve apps in plaats van absolute aantallen, toch klinkt het leuk om te zeggen dat het aantal sterk groeit. Helaas is dit dus wat vertekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel