Samsung kondigt twee nieuwe Ice Cream Sandwich-tablets aan


Samsung heeft twee nieuwe 10 inch tablets aangekondigd, die uiterlijk vrijwel identiek zijn. Een van biede, de Galaxy Note 10.1, ondersteunt een speciaal pennetje, de ander niet.

Samsung presenteerde de Galaxy Tab 2 10.1 en Galaxy Note 10.1 vrijwel tegelijkertijd. De tablets lijken sterk op de Galaxy Tab 10.1N, de uit nood geboren Duitse versie van de tablet, gemaakt omdat de oorspronkelijke versie van het apparaat teveel op de iPad leek. Voordeel van het nieuwe ontwerp is dat de luidsprekers naar je toe gericht zijn. Beide nieuwe tablets draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Samsung Galaxy Note 10.1
Samsung Galaxy Note 10.1 werkt ook ondersteboven

De Galaxy Note 10.1 maakt gebruik van een zelfde sort pennetje als eerder op de Galaxy Note, een 5 inch smartphone, te krijgen was. De ‘S Pen’ is overigens niet zoals bij de Galaxy Note in het apparaat op te bergen. Om de pen goed te laten werken is in het scherm een speciale laag met Wacom-technologie ingepast. De pen is drukgevoelig: harder drukken betekent een bredere streep in het speciale notitie-programma.

Hoewel de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy Tab 2 10.1 uiterlijk vrijwel identiek zijn, is er dus een belangrijk technisch verschil: de Wacom-laag zit niet in de Galaxy Tab 2 10.1. Andere verschillen onder de motorkap zijn e rook: De Galaxy Note 10.1 heeft een 1.4 GHz dualcore processor, de versie zonder pennetje moet het doen met 1 GHZ dualcore.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1
Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Ook op het gebied van video is de Tab 2 10.1 iets kariger uitgerust dan de Note 10.1. Eerst genoemde heeft een VGA-camera aan de voorzijde, de Note heeft een 2 megapixel camera voorop. Beide tablets hebben aan de achterkant een camera met een resolute van 3 megapixel.

De Tab 2 10.1 zal leverbaar zijn in een versie met 16 en 32 GB opslagruimte, De Note 10.1 zal daarnaast ook met 64 GB geleverd worden. Beide tablets komen met en zonder 3G-internet op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel