Nokia en Microsoft kondigen samenwerking aan; WP7-toestellen onderweg

· 4 reacties


Het hoge woord is er uit; Nokia en Microsoft kondigen een nauwe samenwerking aan. Nokia gaat voor high-end toestellen Windows Phone 7 gebruiken en Microsoft gaat Ovi Maps integreren in Bing.

Het nieuws komt niet onverwachts. Geruchten over een samenwerking doen al langer de ronde. Nokia heeft al geruime tijd moeite om voet aan de grond te krijgen in het lucrative high-end segment. Het stapt daarom af van Symbian en MeeGo voor wat betreft smartphones en omarmt nu Windows Phone 7.

De samenwerking komt Microsoft niet slecht uit. Het aantal leveranciers dat Windows Phone 7-toestellen uitbrengt is klein. Daarnaast vallen verkoopcijfers tegen. Het valt daarom te bezien of Nokia er met deze deal wel goed vanaf komt. Het stapt namelijk over van het ene platform met een achterstand naar het andere platform met een achterstand. Eerder viel een samenwerking met Intel vorig jaar waarbij de besturingssystemen Maemo en Moblin werden samengevoegd tot MeeGo beter uit voor Intel uit dan voor Nokia.

Consumenten hoeven voorlopig niet naar de winkel te rennen voor een Nokia met Windows Phone 7. Toestellen laten voorlopig nog even op zich wachten. Vrijdagavond 11 februari om half acht zal het RTL Nieuws een item wijden aan de samenwerking wat wij van commentaar voorzien.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel