Twee nieuwe Android-toestellen van Motorola: Razr Maxx en Droid 4

· 1 reactie


Motorola heeft twee nieuwe toestellen laten zien op de CES, die vannacht in Las Vegas van start is gegaan, de Droid (Milestone) 4 en de Razr Maxx. Beide telefoons draaien op Android.

De Razr Maxx is een iets dikkere versie van de Razr. De Razr was iets dikker dan 7 millimeter, de Razr Maxx is ongeveer 9 millimeter dik. Voor die twee extra millimeters krijg je vooral heel veel extra batterijcapaciteit. Met 3300 mAh (milli-Ampere-uur) loopt de Razr Maxx ver voor op de smartphones van veel concurrenten. Ter vergelijking: de Razr heeft een capaciteit van 1780 mAh, en de zojuist aangekondigde Xperia S van Sony heeft een batterij van 1700 mAh. Volgens Motorola is kan het toestel 21 uur aan gesprekken aan voordat een nieuwe batterijlading nodig is.

Razr Maxx
De Motorola Razr Maxx

De Droid 4 is de opvolger van de Milestone 3. Gezien het feit dat Motorola de Droid-reeks in Europa onder de naam Milestone verkoopt, kun je er vanuit gaan dat dit toestel als Milestone 4 deze kan op komt. Net als z’n voorgangers heeft de Milestone 4 een uitschuivend QWERTY-toetsenbord. De nieuwe Milestone is voorzien van een 4 inch scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels, is 13 millimeter dik, en heeft een 1.2 GHz processor.

Motorola Milestone 4
Motorola Milestone 4

Beide toestelen draaien op Android 2.3 Gingerbread. Motorola belooft een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ergens in de komende maanden. De meeste toestellen van Motorola komen naar Nederland, maar het merk heeft geen officiële vestiging in ons land. We zijn daardoor van importeurs afhankelijk voor de komst van deze toestellen naar Nederland.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel