Vier vreemde dingen aan WhatsApp Web

· 6 reacties


WhatsApp, de populaire messenger voor je telefoon, heeft eindelijk het web bereikt. Handig voor wie zonder telefoon zit of waarbij de batterij leeg is zou je denken. Maar niets is minder waar. WhatsApp Web is vreemd, heel vreemd.

1. Ingewikkelde authenticatie

Wie gebruik wil maken van WhatsApp via de browser gaat naar web.whatsapp.com om vervolgens getrakteerd te worden op een vreemde code. Dit is een QR-code. Die moet je scannen met je telefoon waarna WhatsApp je computer en account aan elkaar kan koppelen. Waarom je niet gewoon gebruik kunt maken van je telefoonnummer, zoals bijvoorbeeld Telegram doet, is ons een raadsel.

WhatsApp Web
Abracadabra

2. Alleen voor Chrome-browser

Wie bovengenoemde webpagina bezoekt met Firefox, Safari of elke andere browser dan Chrome komt voor een nare verrassing te staan; dat werkt namelijk niet. Alleen Google's browser wordt ondersteund. Of er in de toekomst ook met andere browsers gewerkt kan worden is nog onbekend.

3. Geen ondersteuning voor iPhone

Den de grootste verrassing; er is geen ondersteuning voor mensen met een iPhone. Vreemd want gebruikers met een Symbian-telefoon kunnen er wel in, en dat is nou niet bepaald de grootste groep gebruikers. Dat WhatsApp de grote groep gebruikers met een iPhone buitensluit van deze nieuwe dienst is vrij vreemd. Volgens een blog zou het te maken hebben met limitaties van Apple's platform. Schijnbaar kunnen we wel mensen op de maan zetten maar ondersteuning voor iPhones is te ingewikkeld.

4. Nogal overbodig

En tot slot nog deze vreemde constatering. Om gebruik te kunnen maken van WhatsApp voor het web moet je telefoon naast je liggen, de code moet immers gescand worden, en je telefoon moet verbinding hebben met het internet. De batterij moet dus vol zijn. We herhalen; je telefoon moet naast je liggen en hij moet opgeladen zijn. Wat is dan het nut van WhatsApp Web? Dit klinkt niet als een oplossing voor een probleem, maar als een verschuiving van het ene scherm naar het andere. Schermen die in elkaars omgeving staan. Bovendien mag je het hele proces van koppelen opnieuw uitvoeren als je van een andere computer gebruik wilt maken. Omslachtig hoor.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel